Omgeving van de Aurlandsfjord

Niet alleen in de Aurlandsfjord zijn bijzondere dingen te zien, ook in de omgeving. In de regio van de fjord liggen veel bezienswaardigheden vlak bij elkaar. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.
 

Naerøyfjord

Eén van de mooiste fjorden van Noorwegen ligt letterlijk om de hoek. De Naerøyfjord (➚) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, net als de Geirangerfjord (➚). Het zijn de enige twee fjorden in Noorwegen die op deze lijst staan. Naast één van de mooiste fjorden, is de Naerøyfjord tevens de nauwste fjord ter wereld. Op sommige plaatsen is er maar 250 meter tussen de bergen. Vanuit Undredal kan je de veerboot nemen naar Gudvangen en vaar je door de fjord.
 

ReizenReizen

 

Sognefjord

De Aurlandsfjord en de Nærøyfjord zijn zijtakken van de Sogneford (➚), wat de langste fjord van Noorwegen is. De fjord is in totaal 240 kilometer lang en behoort hierdoor ook tot de langste fjorden ter wereld.

Vlakbij ligt tevens de toeristische route Sognefjellet (➚), wat tevens tot de mooiste routes van Noorwegen behoort. Vanaf de route heb je onder andere een mooi zicht op de fjord.
 

Laerdalsoyri en de Staafkerk van Bogund

Rij via de Aurlandsfjellet of de Laerdaltunnel naar Laerdal en zie eeuwenoude bouwwerken. In het dorpje Laerdalsoyri zie je eeuwenoude oude houten huizen, die gebouwd zijn in de 18e eeuw.

Ongeveer 20 kilometer van het dorp ligt de Staafkerk van Bogund. Het is éen van de meest onderscheidende staafkerken van Noorwegen en tevens eeuwenlang goed bewaard gebleven. De staafkerk is gebouwd rond 1180 en is volledig van hout.